Oppussing etter en brystoperasjon

Kvinner med brystimplantater kan stort sett gjøre akkurat det samme som andre kvinner. Men i tiden etter en brystoperasjon er det likevel noen ting du ikke bør gjøre. Det handler både om at kroppen har vært gjennom en operasjon, og trenger hvile, og det handler om at implantatene kan forskyve seg dersom du gjør for mye tungt den første tiden.

Utsett oppussingen litt

Hvis du planlegger å pusse opp, bør du ikke gjøre dette rett etter en brystoperasjon. Etter operasjonen kan du for eksempel ikke løfte tunge ting, og du kan ikke løfte armene over skulderhøyde den første tiden. I tillegg kan kroppen føles litt stiv i starten, og ingen av disse tingene er forenlig med et oppussingsprosjekt. Du bør altså enten gjøre oppussingen før brystoperasjonen, eller utsette den til minst seks uker etterpå, når du igjen kan bruke kroppen akkurat som før.

Bruk tiden til å planlegge

Men det du faktisk kan gjøre etter å ha fått brystimplantater, er å planlegge oppussingen. Ofte er det lurt å tenke gjennom prosjektet både to og tre ganger. Da er du bedre forberedt når jobben starter, men det kan også hende du finner både smarte løsninger og muligheten til å spare penger. Tiden like etter en operasjon er perfekt til å sitte og planlegge. Du finner mange hjelpemidler på nettet, både når du skal velge materialer og interiørdetaljer, og når du vil tegne eller lage planløsninger for hjemmet. God planlegging er ofte veldig lønnsomt, for det er nettopp på planleggingsstadiet at du kan gjøre endringer og tilpasninger.

Forbered deg mentalt

Noen ganger er det også lurt å forberede seg mentalt på oppussingen, spesielt dersom det er snakk om en stor oppussingsjobb. Det kan bli mange diskusjoner, mye rot og til og med litt stress og mas når jobben skal gjøres. Hvis du er forberedt på dette, blir du mindre stresset og det blir kanskje mindre krangling under selve arbeidet. Den mentale forberedelsen kan du også gjøre når du hviler etter en operasjon. Du kan altså gjøre mye av det teoretiske arbeidet like etter operasjonen. Eventuelle søknader som må sendes inn, eller avtaler som må gjøres kan også ordnes mens du hviler etter brystoperasjonen.

Katastrofale konstruksjoner