Universet – en uendelig konstruksjon

Grunnen til at vi velger å snakke om universet her er at vi kan se på det som den perfekte konstruksjonen. Det ble tilsynelatende skapt av ingenting i vakuum, som så plutselig impulsivt agerte i en enorm eksplosjon. Det store smellet startet i ett punkt og sprer seg nå utover i raskere og raskere tempo.

Angivelig skal det ha skjedd for mellom 14 og 15 milliarder år siden, og siden den gang har galakser, stjerneskyer, solsystem og små mennesker som oss utviklet seg. I dag er det kanskje ikke så mange som synes universet er spennende, men det kan kanskje være fordi det er så mye vi ikke forstår.

Konstruksjonen universet

Universet består av gass og støv, men dersom man tok alt håndfast i universet og samlet det i én stor klump, ville det likevel bare være 5 % av hele universet. De resterende 95 % er bestanddeler vi ikke vet hva er. Noen tror det er slags motsetninger til energi og masse, andre tror ikke på det i det hele tatt.

Det er akkurat som en datamaskin er for de fleste av oss; en ting som vi kan bruke, men ikke vet hvordan fungerer. De som vet det, kan bruke https://www.teknikkdeler.no/ som springbrett til å utforske et annet univers, nemlig internettet. Internettet og universet er egentlig ganske like, fordi vi tilsynelatende kan fylle dem opp mer og mer. De utvider seg bare og det med lysets hastighet. Man kan lage så mange nettsider man bare vil og fylle dem med forskjellig innhold, og likevel er det ingenting som begrenser det.

Datadigitalisert virkelighet

For hva vet vi egentlig som er virkelig og fiksjon lenger. En datamaskin består av komponenter som hovedkort, minne, prosessor, harddisk og strømforsyning. Den er koblet til et nettverk som er avhengig av satellitter som farer rundt i ekstrem hastighet og forsyner oss med internett. Virkeligheten blir mer og mer digitalisert, og det merker vi med alle tingene som forstår hverandre, slik som mobilappen og laderen, nøkkelkortet og koden, handlingen og kontaktløs betaling.

Universet har fanget oss, men vi utvikler oss til å bli dets mestere. Det vil alltid være menneskets ønske å overvinne det uendelige universet, slik at vi kan fortsette å leve her, på en liten klode i solsystemet som ligger langt ute på en arm av Melkeveien, en galakse som ligger i de Magellanske skyene.