Kan man bruke korthus til noe?

Et korthus består vanligvis av 52 kort, og det blir lett plukk-opp når det kommer et lite vindpust. Det skal så utrolig lite som skal til før det raser, men er det likevel noe vi kan lære av å bygge korthus? Dersom man ser litt større på det, er det jo veldig spennende å kunne bygge store bygninger med nesten ingen vekt. For verdensrekorden er satt med 1800 kort i et bygg som ble over 6 meter høyt.

Konstruksjonen er et av menneskets enkleste, og kan minne om pyramidene. Ja, korthuset i seg selv er en pyramide, så hva kan vi lære av å bygge korthus?

Hva er status?

Nå sitter du kanskje med 52 kort i hånda og vil begynne å stable kort oppå hverandre. Men først bør du gjøre disse tingene:

  • Hva vil du oppnå?
  • Er underlaget solid?
  • Kan det komme vindpust?
  • Skal du bruke hjelpemidler?

Nå har du lagt en plan, ikke så dumt vel?

Bygge korthuset

Du har nå funnet et solid bord inne på et mørkt rom. Vel det er lurt å ha godt lys, slik at du setter kortene riktig ned på det lille punktet som gjør at konstruksjonen balanserer.

Det er ikke nå du skal kjøpe godteri online men ha det i bakhånd, for snart kan du feire ditt første korthus. Det neste du skal tenke på er teknikk. Først må du sette to kort sammen, slik at de hviler på hverandre. Deretter gjentar du det. En perfekt pyramide med 52 kort består av en grunnlinje på 6 pilarer nederst, så 5 og opp til 1 øverst som består av 2 kort.

Hver etasje ser ut som en delt ruter, men du skal ikke spare på konsentrasjonen uansett hvor i byggeprosessen du er. Du bør trekke ess opp av ermet når du nå skal legge neste etasje.

Det kan hende hele tårnet raser om du ikke er nøyaktig, men da er det bare å begynne forfra. Legg et kort som tak i hver etasje så er det lett å sette kortene oppå. Til slutt står du igjen med de to siste kortene, og du merker for første gang pulsen slå. Med ytterst presisjon vil du klare dette også.

Så hva lærte du av å bygge korthus? Først skal du legge en plan, deretter skal du sørge for å ha de rette forholdene, og tilslutt kommer utførelsen. Du har lært at det går an å bygge utrolige konstruksjoner med få midler.