Deichman Bjørvika

Oslos nye storstue, Deichman Bjørvika, åpnet dørene i juni 2020. Det er langt mer enn et bibliotek og møtested. Den siste undersøkelsen viser at mer enn 50 prosent besøkte et bibliotek i 2018. Eget bibliotek er alders og demensvennlig Deichman Oppsal. Biblo Tøyen er biblioteket for 10 til 15 åringer. Voksne har ingen adgang. I tillegg er det bokbåter og bokbusser. Mat og åndelig føde fra bøker når tiden ikke strekker til er ofte hverdag.

Mye mer enn et bibliotek

Bøker om alt er på biblioteket. Spennende tidsepoker med https://www.familietapeter.no/  i farger og mønstre som er perfekt for hjemmet. Du slenger deg ned i herlig ny lesekrok og nyter utsikten av Oslofjorden mens du bare koser deg. Det nye biblioteket har alt. Restaurant, kino, tekniske rom, verksted, arrangementer, kokested og mye mer enn boklesing. Her kan du spille gitaren og nynne, reparere noe ødelagt, møte venner og samles.

6 etasjer med stille leseplasser, samlingssteder for prat og debatt. Alt styres via gratis selvbetjent app på mobiltelefonen. Deling, læring og lesing. Spille video spill, og delta i en koke klasse. Konserter for barn, og atter andre for voksne. Besøk kafeen eller kanskje en fordypning i skolebok? Leke og boltre plasser for barn og unge med bok-tog og andre lekeapparater.

Verksted hvor du kan låne symaskin, lasermåler, drill, vinylkutter, storformatskriver og mye mer. Musikkstasjoner, og lydstudio og enkle spillerom.

Bygget

I 2009 vant norske firmaer Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo konkurransen om bygging av nytt hovedbibliotek Deichman Bjørvika. Byggets hovedideer var romslighet, sentrert om kjernen av bygget, integrerte rom som trekkes opp gjennom nivåene i bygget. Noen etasjer har halvetasjer innskutt mellom hovedetasjene, digitale rom, kantine og restaurant. Høy kvalitet og åpning mot byen, og Oslofjorden med klare glassfasader. Et vakkert bibliotek som tilbyr lesing i formidabelt og vakkert bygg.