Klær og utstyr som tåler en støyt

For alle som har en aktiv hverdag, om det er på jobb eller på fritiden, er det viktig å ha klær og utstyr som tåler en støyt. Det gjelder spesielt om du jobber på en byggeplass og er byggearbeider, men alle som er hobbysnekkere eller lignende vil nok si seg enige i det.

[IMAGE=fB2CNjfrQiQg.jpg]

Klær

Slitesterke klær er alfa og omega for alle som jobber med bygg og anlegg, eller som bare pusler med slike prosjekter på fritiden. Gode arbeidsklær er undervurdert, og de bør virkelig tåle en trøkk. De bør også fint håndtere alt fra oljesøl til noen timer på knærne under en bil. Her bør du altså investere i kvalitetsklær, selv om disse ofte koster litt mer enn klær av dårligere kvalitet.

Sko

Når det kommer til sko, er skomerket Ecco kjent for sin gode kvalitet. Dette kan altså være et skomerke det kan være verdt å sjekke ut for deg som trenger et par som som tåler litt ekstra. Noen ganger vil det være nok med et par gode joggesko, mens andre ganger trenger du skikkelige arbeidsstøvler i lær – det lønner seg derfor å gå til innkjøp av flere typer sko, slik at du alltid har et par du trenger. Du bør også alltid gå de inn før du bruker de på jobb, ellers kan det bli en svært ukomfortabel arbeidsdag med gnagsår på begge føtter.

Annet utstyr

Når det gjelder annet utstyr, kommer dette an på arbeidet. For noen vil det være viktig med hjelm, mens for andre holder det med et par slitesterke hansker. Du burde alltid høre med arbeidsgiver hva slags utstyr du burde ha i ditt arbeid, og hvis du er en hobbysnekker burde du høre med en profesjonell før du setter i gang.

Hvorfor er dette viktig?

Så hvorfor er det så viktig med stødige klær, sko og annet utstyr for anleggsarbeidere? Det er rett og slett fordi det tøffe arbeidet sliter på klær og sko, og dette skjer på en helt annen måte enn for en som for eksempel jobber på kontor. Det er viktig med slitesterke klær slik at du ikke må kjøpe nytt hele tiden, fordi det for eksempel får hull på knærne eller albuene.

Ovenfor har vi snakket litt om klær, sko og annet utstyr for alle som jobber i bygg- og anleggsbransjen. I denne bransjen snakkes det som regel ikke om slike ting, men dette handler ikke om å være moteriktig – dette handler om å ha klær som holder seg, en tøff arbeidsuke etter en annen. Å ha riktig utstyr kan også redde liv, eller i alle fall fungere preventivt mot diverse skader som kan skje på slike arbeidsplasser.